3D-scans en drone opnames: een perfecte combinatie!

Samenbrengen wat boven en zijwaarts te zien is door 3D-scans en drone opnames

Stel je voor, je staat op een bouwplaats en hebt het gevoel dat er iets ontbreekt. Je hebt de details van dichtbij nodig, maar ook het grote geheel vanuit de lucht. Kan dat allemaal in één beeld? Nou, we hebben goed nieuws: ja, dat kan! En we zagen het allemaal gebeuren toen Michel, onze eigen enthousiaste expert, zichzelf verloor in de wereld van 3D-scans en drone opnames.

Michel’s avontuur met de drone en ons 3D scanner

Michel verdween een hele week van de radar en dook op in Wagenberg, waar hij druk bezig was met zijn eigen experiment. Het bleek een geslaagde combinatie te zijn van technologieën. Hij was letterlijk en figuurlijk in de wolken – in de puntenwolken, om precies te zijn! Maar hij had ook beide voeten stevig op de grond staan om zijn nieuwste ontdekkingen te verwerken.

Wat zeg je, drone opnames en 3d-scans combineren in één beeld? Kan dat? Jullie hadden Michels gezicht moeten zien, toen hij dat hoorde. We waren hem een hele week kwijt, zat hij te spelen op een proeflocatie in Wagenberg. En daarna achter zijn scherm. Helemaal in de wolken was hij! Puntenwolken. En soms ook gewoon met beide voeten op de grond. Want tja, soms kun je dingen alleen van boven zien en soms alleen van de zijkant, maar het liefst zie je het allebei in één. Maar Michel weet nu hoe hij drone opnames en scans kan combineren. Hoe cool is dat? Superhandig voor nul-opnames, verloop van de bouw en eindopnames. Kijk maar!

3d scans en drone beelden

Boven en zijwaarts, samengevoegd in één

We hebben allemaal wel eens momenten gehad waarop we beseften dat sommige dingen alleen van bovenaf goed te zien zijn, terwijl andere details vanaf de zijkant belangrijk zijn. Maar het allerbeste is natuurlijk wanneer we beide perspectieven kunnen combineren tot één geheel. Michel heeft de sleutel ontdekt om dit te doen door 3D-scans en drone opnames samen te brengen. En het resultaat is gewoonweg verbluffend.

Praktische toepassingen voor 3D scanns en drone opnames

Dus, hoe kun je deze samensmelting van technologieën praktisch gebruiken?

Nou, de mogelijkheden zijn eindeloos. Stel je voor dat je nul-opnames moet maken voor een project, de voortgang van een bouw wilt volgen of een definitieve opname nodig hebt. Met de gecombineerde kracht van 3D-scans en drone opnames heb je een holistisch beeld dat alle hoeken en details vastlegt. Het is alsof je alle puzzelstukjes in één keer in elkaar zet.

Zie het zelf: 3D-scans en drone opnames!

We kunnen je natuurlijk blijven vertellen hoe geweldig deze combinatie is, maar we willen dat je het zelf ziet! Bekijk onze video waarin we je laten zien hoe 3D-scans en drone opnames worden samengevoegd tot één naadloos beeld.

Ontdek de mogelijkheden van 3D scanner en een drone

Wil je meer weten over hoe je deze technologie kunt toepassen in jouw projecten?

We hebben er meer over geschreven:

Heb je vragen over de voordelen en mogelijkheden van 3D-scans en drone opnames? Aarzel niet en neem contact met ons op