Werken in onmogelijke omstandigheden

Stel je voor,
je bent een boom en staat al ruim 120 jaar trots met je takken te wuiven op één van de drukste plekken van de wereld: het stationsplein van Amsterdam Centraal.

Je bent uitgegroeid tot een icoon. Door de jaren heen is het flink drukker geworden op het plein. De Amsterdamse grond heeft het zwaar te verduren: treinen en trams die de bodem doen trillen, een gracht die binnen de damwanden moet blijven en duizenden bezoekers per dag die daar lopen, fietsen of scooteren. En dan moet jij je wortels ook nog ergens kwijt.

Maar de gemeente is trots op je en heeft je zelfs een monumentale status gegeven. Bij de recente vernieuwingsplannen heeft hoofdaannemer Max Bögl Nederland BV dan ook opdracht gekregen om jou te beschermen. En die taak nemen ze serieus. De beste boomspecialisten en engineers worden ingevlogen om deze klus te klaren. En jij als boom weet dat het goed zit…

Dit is natuurlijk een immense klus. #Prommenz heeft onze hulp ingeschakeld om aan de capaciteitsvraag te kunnen voldoen. Zo hebben wij met het maatvoeren van de fundering, incl. rioolleidingen waar het tramspoor op rust, bijgedragen aan het behoud van deze monumentale iep. Logistiek een enorme uitdaging tussen al die toeristen (en Amsterdammers)!

Ken je dat, werken in (haast) onmogelijke omstandigheden?