3D scans en drone-vluchten voor accurate hoogtekaarten

Wat is een hoogtekaart?

Een hoogtekaart, ook wel bekend als een hoogtemodel of digitale hoogtemap, is een visuele weergave van de hoogteverschillen op een specifiek terrein. Deze kaarten geven nauwkeurig aan hoe het landschap varieert in hoogte, van lage punten tot hoge pieken. Hoogtekaarten worden vaak gebruikt om terreinkenmerken te analyseren, zoals hellingen, valleien en reliëf.

Waarom heb je een actuele hoogtekaart nodig?

Een actuele hoogtekaart biedt waardevolle inzichten voor verschillende toepassingen, of je nu een perceel wilt kopen, verkopen of ontwikkelen. Hier zijn enkele redenen waarom een actuele hoogtekaart van onschatbare waarde is:

Onze 5 W’s en de H van deze week:
Wie: 🤐 Waar: 🤐 Waarom: 🤐
Wanneer: as we speak
Wat: Hoogtekaart maken
Hoe: Met de drone! 😃🎉

Yes, we mogen weer!

Ons hart gaat altijd wat sneller kloppen als we weer met de drone op pad mogen.
#welovegadgets 🕵️

En dit keer is het een ook nog eens een lekker grote klus:

Maar liefst 24km² open terrein met wat wegen en gebouwen en her en der wat bomen.

Tot later!

(Als je ons zoekt, wij zijn effe vliegen 🤪)

  1. Grondanalyse: Het helpt je om de exacte hoogteverschillen en contouren van een perceel te begrijpen, wat cruciaal is bij het plannen van bouw- of ontwikkelingsprojecten.
  2. Drainage en waterbeheer: Een nauwkeurige hoogtekaart kan je helpen bij het bepalen van optimale locaties voor waterafvoer en -beheer, om overstromingen en wateroverlast te voorkomen.
  3. Grondgebruik panning: Bij het kopen of verkopen van een perceel is het essentieel om te weten hoe het terrein zich verhoudt tot nabijgelegen wegen, waterlichamen en omgevingskenmerken.

Waarom een hoogtekaart met drone laten maken?

Het gebruik van drones voor het maken van hoogtekaarten brengt aanzienlijke voordelen met zich mee:

  • Nauwkeurigheid: Drones kunnen hoogtegegevens met hoge precisie vastleggen, wat resulteert in gedetailleerde en betrouwbare hoogtekaarten.
  • Efficiëntie: Het maken van hoogtekaarten met drones is sneller en kosteneffectiever dan traditionele methoden, waardoor je tijd en geld bespaart.
  • Toegankelijkheid: Drones kunnen gemakkelijk ontoegankelijke of gevaarlijke terreinen bereiken, wat resulteert in een vollediger beeld van het landschap.

Jouw volgende stap: neem contact op voor hoogwaardige hoogtekaarten

Ben je klaar om de kracht van hoogtekaarten te benutten op jouw terrein? Ons ervaren team staat voor je klaar om hoogwaardige 3D scans en drone-vluchten te leveren om jouw projecten te ondersteunen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze expertise in hoogtekaarten jouw werk naar een hoger niveau kan tillen. Bereik nauwkeurigheid en succes met onze innovatieve technologieën. Optimaliseer jouw perceelkennis met onze professionele diensten – we horen graag van je!