Wissel Positionering Systeem (WPS)

Wissels in de railinfra zijn al tijden een veelbesproken onderwerp. Zijn het niet de bekende wisselstoringen, dan vriezen ze wel vast.

Hoe werkt het? Nauwkeurigheid op elk spoor

Wissel Positionering Systeem (WPS) van Rail 1435 doet wat nog niet eerder mogelijk was. Het maakt theoretische punten zichtbaar in het wissel, waardoor landmeters op veilige afstand het wissel kunnen positioneren. Of het nu gaat om een nieuw wissel of een bestaande, onze innovatieve benadering zorgt ervoor dat de positionering met ongekende precisie tot enkele millimeters mogelijk is. Dit opent de deur naar nauwkeurige bouw en gestandaardiseerde monitoring van wissels in jouw spoorwegnetwerk.

De voordelen van het WPS Systeem: sneller, stabieler, veiliger

WPS biedt opmerkelijke voordelen:

 1. Versnelde bouwtijd met minimale voorbereiding
  Dankzij het WPS wordt de bouwtijd van wissels aanzienlijk verkort, terwijl de voorbereiding tot een minimum wordt beperkt. Dit betekent dat jouw projecten sneller kunnen worden voltooid, met minder inspanning en tijdsverlies.
 2. Uniforme plaatsbepaling voor alle wissels
  Het systeem introduceert een uniforme en gestandaardiseerde aanpak voor de plaatsbepaling van wissels. Of je nu te maken hebt met verschillende wisseltypes, je kunt vertrouwen op consistente en betrouwbare positionering in jouw gehele spoorwegnetwerk.
 3. Verbeterde veiligheid gedurende de bouw
  Veiligheid is een topprioriteit bij elke spoorwegactiviteit. Met ons systeem kunnen landmeters op veilige afstand werken, wat het risico tijdens de bouwfase aanzienlijk vermindert. Hierdoor wordt een veiligere werkomgeving gecreëerd voor jouw team.
 4. Minimalisering van bouwrisico’s
  Bouwrisico’s kunnen leiden tot aanzienlijke uitdagingen en kostenoverschrijdingen. Het WPS minimaliseert deze risico’s door nauwkeurige positionering en uniformiteit te waarborgen. Dit leidt tot een vlottere bouw en minder potentiële obstakels.

Neem vandaag nog actie voor optimaal wisselbeheer

Ben je klaar om jouw spoorwegnetwerk naar een hoger niveau te tillen? Neem contact met ons op om meer te ontdekken over het Wissel Positionering Systeem.