Business-blog

Ferry on the Road

Een nieuw jaar voelt ook voor ons altijd als een nieuw begin, hét moment om te starten met nieuwe, goede gewoontes. En zo heeft Ferry echt een geweldig gaaf plan bedacht, al zeggen we het zelf 😉: “Ferry on the Road” Zoals jullie weten, vinden wij twee dingen heel belangrijk in ons werk:1️⃣ de samenwerkingMeer lezen over “Ferry on the Road”

Cheers!

Hadden we niet allemaal gedacht dat we deze kerst weer groots konden vieren? Helaas laat de situatie het nog niet toe en blijft het ook dit jaar bij een viering in kleine kring. Toch kijken wij terug op een mooi jaar, waarin we veel mooie opdrachten hebben mogen uitvoeren, nieuwe collega’s hebben verwelkomd en weerMeer lezen over “Cheers!”

Weet je nog, de fotowedstrijd van 3 weken geleden?

We kregen veel mooie inzendingen binnen. Zo mooi, dat we niet konden kiezen! Of ja… Ferry kon wel kiezen, maar Michel koos iets anders. En toen Matti zich ermee ging bemoeien, koos die weer een andere foto. Patrycja had ook een eigen voorkeur en Mike… je raadt het al, die koos weer voor een heelMeer lezen over “Weet je nog, de fotowedstrijd van 3 weken geleden?”

Sinterklaas

Onze Ferry zat zo eens te denken,Wat kon hij Sinterklaas toch laten schenken? Een nieuwe cursus of nieuw materiaal?Een nieuwe collega of gewoon allemaal? Mike wil een verrekijker voor beter zichten Patrycja een total station met weinig gewicht En dan een nieuwe collega voor Mattiintelligent, vakkundig en ook echt een schattie En voor Michel?Sernik natuurlijk,Meer lezen over “Sinterklaas”

Wesołe jest życie holenderskiego geodety, nawet tego z importu. Wesołe i zaskakujące. 😅

Rzutem na taśmę, pare projektów z ostatnich tygodni. 1️⃣Szkolenie na licencję pilota drona zrobione, więc teraz to już tylko śmigać dronem bo na dach wejść nie można nawet na inspekcje. Z resztą kto by się tam pchał skoro można polecieć. 🚁 2️⃣Z chmur szybko na ziemię bo trzeba zeskanować 3D… dom rozpusty?! 💋Do dzieła panowie!Meer lezen over “Wesołe jest życie holenderskiego geodety, nawet tego z importu. Wesołe i zaskakujące. 😅”

Hoeveel in totaal?

Oké, je hebt een gesprek gehad met een nieuwe klant. Een heel goed gesprek, want jullie zaten van het begin af aan op één lijn en jullie zetten aan het einde van het verhaal allebei je handtekening onder een supermooie opdracht 🥳 Iedereen weer blij naar huis, want:Grondslagpunten! Dé favoriet van elke maatvoerder! Toch? LekkerMeer lezen over “Hoeveel in totaal?”

Gezocht

Wij zijn trots op de diversiteit binnen ons team! Bij ons is iedereen even welkom, want goed beschouwd heeft iedereen natuurlijk wel wat 😉 Maar ons kan het niet schelen dat je als vampier alleen ‘s nachts beschikbaar bent, wij hebben genoeg nachtdiensten in de aanbieding. Of dat je als weerwolf niet kan werken tijdensMeer lezen over “Gezocht”

Maatvoerders…

Maatvoerders, iedereen heeft ze wel eens gezien die poppetjes midden op een bouwplaats of gewoon op straat: oranje hesje, bouwhelm en zo’n gek cameraatje op een oranje driepoot. Ziet er interessant uit, maar hoe moeilijk is dat nou, dat maatvoeren? De expert zegt ‘Het is niet moeilijk, maar het is breed, want het heeft veelMeer lezen over “Maatvoerders…”

Vacature alert!

Wij zoeken, net als alle bedrijven: – iemand zonder 9-tot-5-mentaliteit die tijdens kantooruren beschikbaar is. – een stressbestendige, snel schakelende spin in het web die voor een marktconform salaris wil werken met uitstekende arbeidsvoorwaarden Je komt terecht in een dynamische omgeving met blabla blabla BLA! Tuurlijk niet! Weg met die onzinnige vacatureteksten! Als jij bijMeer lezen over “Vacature alert!”

Monitoren

Aan het begin van dit jaar kondigden we onze samenwerking met Amberg Technologies aan. Om spoorwegen te monitoren (Ja, dat kunnen wij 🦸‍♀️!) gebruiken wij hun Amberg Track Control. Dit systeem garandeert de hoogste betrouwbaarheid en veiligheid die in deze tijd mogelijk is. Superhandig voor:1) bouwplaatsen in de buurt van spoorwegen 2) onderdoorgang bouwmaatregelen (doorMeer lezen over “Monitoren”

Wie zijn wij?

Met onze medewerkers voeren wij regelmatig diepgaande gesprekken, zodat we elkaar door en door kennen en weten wat voor vlees we in de kuip hebben. Interesse voor de mens áchter de maatvoerder, gesprekken over wat we belangrijk vinden en waar onze passies liggen… En natuurlijk wordt de belangrijkste informatie opgenomen in het personeelsdossier. Kijk evenMeer lezen over “Wie zijn wij?”

Vacature alert!

Wij zijn altijd op zoek naar ervaren maatvoerders. Echte bikkels, die niet terugdeinzen voor -20 en sneeuw tot onder de oksels. Stoere vrouwen en mannen die de weg weten te land, ter zee en in de lucht. Knappe koppen die zowel in het veld als op kantoor uitblinken in slimme opmerkingen. Tja, eigenlijk zoeken weMeer lezen over “Vacature alert!”

Hier worden wij zo blij van!

Dit is wat wij noemen internationale samenwerking: Jajel was de afgelopen periode in Frankfurt om daar met vakgenoten uit het Verenigd Koninkrijk, Polen, Roemenië en België te werken aan het nieuwe datacenter van Microsoft. Via Prommenz, met wie wij al langer heel prettig samenwerken, kwamen we daar terecht, nadat we eerder al met hen werkten aanMeer lezen over “Hier worden wij zo blij van!”

De 4 P’s

Nee nee, niet die van de marketing, maar die van ons, van L² Maatvoering. Onze 4 P’s zijn onze kernwaarden; we zweren erbij: 👉 Persoonlijk Elke opdracht is uniek. En dat vraagt een persoonlijke benadering, want alleen als we onze opdrachtgever kennen, weten we wat er van ons verwacht wordt. 👉 Professioneel Tegenover de personalMeer lezen over “De 4 P’s”

Yes, ook wij zijn aangesloten bij 12build!

Hét platform dat echt alle aannemers, bouwspecialisten en calculators bij elkaar brengt. Een soort datingsite voor bouwprofessionals dus. 12Build is het eerste en (tot nu toe) enige webportaal in de bouw dat business-to-business vraag en aanbod matcht. 12Build is inmiddels dé standaard in Nederland voor het aanvragen en indienen van offertes van alle losse onderdelenMeer lezen over “Yes, ook wij zijn aangesloten bij 12build!”

Energielabel C

Alle kantoren moeten over 2 jaar energielabel C hebben. Voldoe je hier niet aan? Dan mag je het pand niet meer als kantoor gebruiken. Daarop aansluitend is de wens dat alle kantoorgebouwen in 2030 voldoen aan energielabel A. Bedrijven zijn daarom al volop bezig om bijvoorbeeld isolatie, ventilatie en airco’s aan te brengen die volledigMeer lezen over “Energielabel C”

Vorig jaar noemden we ‘m al vol trots: de drone!

We zijn er nog steeds heel blij mee 😃 Met de drone kunnen we supersnel en precies inmeten vanuit de lucht. Maar leuker is nog dat we er daarna allemaal mee kunnen! De drone maakt vanuit de lucht een serie overlappende HD-beelden van het gebied. Die beelden zetten wij daarna met speciale software om inMeer lezen over “Vorig jaar noemden we ‘m al vol trots: de drone!”

Zo mensen, 2021 is nu echt begonnen.

We kunnen het hebben over hoe vervelend alles nu is, maar we kijken eigenlijk veel liever vooruit. Wij hebben namelijk mooie plannen voor het komende jaar en zijn niet van plan om ‘het virus’ daar verandering in te laten brengen. Wij zijn een samenwerking aangegaan met Amberg Technologies en gaan hun Amberg Track Control gebruiken.Meer lezen over “Zo mensen, 2021 is nu echt begonnen.”

Sinterklaas keek het eens even aan,

Sinterklaas keek het eens even aan,het was een mooi gezichtDe jongens daar te zien staan,met de ernst op hun gezicht De Golden Boys van landmeten,zo staan ze wel bekendHoogte, diepte, breedte,het wordt door hen verkend En Sint die ziet ze werken,altijd maar in de weerZe laten zich niet beperken,door regen, publiek of verkeer Ja, hijMeer lezen over “Sinterklaas keek het eens even aan,”

Kleur bekennen

L2 Maatvoering bestond nog maar net, maar we hadden grote ambities. En wie groot wil worden, moet groot denken, toch? Dus we kozen voor een ‘grote’ kleur die onze ambities alvast voor ons waarmaakte: goud 😁 Logo, briefpapier, advertenties en zelfs de usb-sticks waren goud. Klanten en relaties noemden ons zelfs de Golden Boys. Yes,Meer lezen over “Kleur bekennen”

Hoe groot kan je het organiseren

Nee, wij spenderen niet ons volledige budget aan de processen en nee, wij geven ook geen kortingen om de klant naar binnen te praten. Onze oplossing voor het probleem uit de vorige post is: een strategische alliantie! Een strategische alliantie, of strategisch partnership, is een nauwe samenwerking tussen twee (of meerdere) partijen om een gezamenlijkMeer lezen over “Hoe groot kan je het organiseren”

Ga je investeren in processen, zodat je concurrent het voortaan tegen jou aflegt?

Potverdrie, kaapt de concurrent toch zo voor m’n neus die opdracht weg, omdat zijn certificering net anders geregeld is… en dat terwijl ons personeel veel specialistischer is! 😖 Ken je dat, dat je een opdracht niet krijgt, omdat de concurrent op een bepaald punt beter scoort dan jij? Wij wel. Balen hè? Hoewel wij zelfMeer lezen over “Ga je investeren in processen, zodat je concurrent het voortaan tegen jou aflegt?”

Back to school

Ferry ging onlangs op bezoek bij een basisschool om de kinderen kennis te laten maken met het beroep van maatvoerder. De kinderen waren erg onder de indruk van de apparatuur en vonden het geweldig om er zelf mee aan de slag te gaan. Zoiets zien ze natuurlijk ook niet elke dag. We hebben het terreinMeer lezen over “Back to school”

Ongekende hoogtes

De nieuwste aanwinst, die we met open armen verwelkomen, is…een drone! Meten gaat nu veel sneller en vooral ook, veel betrouwbaarder 😃 Waar we voorheen, met onze oude methode, met een foutmarge van 20-30% moesten rekenen, kunnen we dat met deze techniek terugbrengen naar slechts 5% – 10%! Dat durven wij wel spectaculair te noemen💪🏼!Meer lezen over “Ongekende hoogtes”

De kracht van bundelen en verbinden op basis van gelijkwaardigheid

L² Maatvoering heeft nu in samenwerking met Geo-Totaal haar diensten uitgebreid ! Naast luchtfotogrammetrie met drone vluchten kunnen we u ook ondersteunen in het 3D-voorbereide ontwerp t.b.v. machinebesturingen. Toepassingen luchtfotogrammetrie Geo Data Inwinning Inspecties Digitale terrein modellen Luchtfotografie Pointcloud 3D modellen en meshes

OCMN Netwerkconferentie

Kennismaking met Ferry van Lieshout – L² Maatvoering Details Gepubliceerd: 10 september 2020 Laatst bijgewerkt: 10 september 2020 Redactie : Martine Markesteijn Eindredactie : Paula de Boer Meer info. Ga naar: http://www.l2maatvoering.com Midden in de coronacrisis kregen wij de aanvraag van Ferry van Lieshout binnen voor een privilegekaart. Hij is werkzaam als directeur grootaandeelhouder bij de firma L² Maatvoering.Meer lezen over “OCMN Netwerkconferentie”

Grafische vormgeving

Het primaire gereedschap van de grafische vormgeving blijft de creatieve geest. Kritisch, objectiverend en analytisch denken zijn vereist in de vele vormen van het ontwerp en de grafische presentatie. Dat dat niet altijd lukt blijkt wel uit ons filmpje, wat wij wel bts of the making off noemen.

Mike Bronkhorst

We zijn er trots op om te mogen vertellen dat Mike Bronkhorst ons team komt versterken. Mike heeft zich ontwikkeld als assistent maatvoerder en is klaar voor de volgende stap. L² Maatvoering geeft hem de gelegenheid zich verder te ontwikkelen tot zelfstandig maatvoerder.

COVID-19

Aan      Alle medewerkers Van       Directie Datum  20-05-2020 Betreft                                    Richtlijn maatregelen ‘werken op kantoor in 1,5 m samenleving’ Introductie & doelstelling Advies van ‘thuiswerken indien mogelijk’ worden gewijzigd naar ‘op kantoor werken indien mogelijk’. Het is van belang dat onze kantoor hier effectief op wordt ingericht. Dit betekent voor de kantoorlocatie het volgende: Het uitgangspunt blijft zoveel mogelijk thuiswerken, mits je voor je functie noodzakelijkMeer lezen over “COVID-19”

Nieuw kantoorpand

L² Maatvoering is er volledig op ingericht om vanuit huis de werkzaamheden voor te bereiden en te verwerken. Software en bestanden zijn via ons netwerk te benaderen en ook Microsoft Teams is voor ons geen onbekende. Toch hebben wij besloten om naast ons thuiswerk vanuit een kantoorpand onze werkzaamheden uit te voeren. Per 1 meiMeer lezen over “Nieuw kantoorpand”

De eerste installatie van het Amberg Track-Control System in Nederland.

Doel van de Procedure Borgen Veilig Berijdbare Railinfra De procedure moet leiden tot een transparante beheersing van risico’s voor veilige berijdbaarheid, die kunnen ontstaan als gevolg van werkzaamheden aan of in de directe omgeving (naast, boven of onder) de railinfra tijdens alle fasen van een werk en bij indienststelling. L² Maatvoering kan buiten het traditioneleMeer lezen over “De eerste installatie van het Amberg Track-Control System in Nederland.”

Mathias Wolthuis

We zijn er trots op om te mogen vertellen dat Mathias Wolthuis ons team komt versterken. Mathias beschikt over ruim zes jaar ervaring in de maatvoering, werkvoorbereiding en inwinning. Zo heeft hij o.a. controle metingen uitgevoerd t.b.v. het plaatsen van windmolen Gripper, maar ook kraanbanen zijn Mathias niet onbekend. Naast zijn gedrevenheid en enthousiasme brengtMeer lezen over “Mathias Wolthuis”

VCA en ISO 9001 certificaat

Met trots melden wij dat we ons VCA en ISO 9001 certificaat hebben behaald. Hiermee laten we u zien dat wij serieus bezig zijn met ‘veiligheid, gezondheid en milieu’. Het VCA certificaat is een bevestiging dat de werkzaamheden waarvoor wij gecertificeerd zijn, veilig kunnen en worden uitgevoerd. ISO 9001 is ’s werelds meest erkende kwaliteitsbeheerstandaardMeer lezen over “VCA en ISO 9001 certificaat”

2e Amberg Rail Trolley

L² Maatvoering bv heeft een 2e Amberg Rail trolley aangeschaft opdat we u als klant beter kunnen bedienen. Meetsysteem voor alignement metingen welke voldoen aan de hoogste kwaliteit, betrouwbaarheid, meetprestaties en economische eisen. Voor z.g. nul- en as-built metingen van bestaande spoorlijnen inclusief krachtige interfacing voor selectieve gegevensoverdracht naar andere applicaties en daaropvolgende analyses.Uitgebreid, lijnspecifiekMeer lezen over “2e Amberg Rail Trolley”

Waarom samenwerken met concullega’s nog niet zo makkelijk is

Afgelopen maandag heeft L2 Maatvoering samen met haar con-collega’s innovaties, lopende- en komende projecten, inzetbaarheid en specialismen besproken. We zijn natuurlijk regelrechte concurrenten, maar we delen een simpel ideaal: opdrachtgevers zo goed en efficiënt mogelijk voorzien van ondersteuning op het maatvoer- technisch vlak. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben we hetMeer lezen over “Waarom samenwerken met concullega’s nog niet zo makkelijk is”

VITAL Amstelveen

Begin 2019 is L² Maatvoering bv gevraagd om de rol van coördinerend hoofd-maatvoerder namens RPS voor aannemerscombinatie Vital in te vullen. Gedurende de zomer van 2019 is er tijdens een zes-weekse buitendienststelling enorm veel werk verzet. Qua maatvoering zijn alle uitvoerende disciplines (Kunstwerken, Wegen, Spoor) ondersteund. Daarom delen we vol trots deze bijlage waarin nogMeer lezen over “VITAL Amstelveen”

Borgen veilig berijdbare RailInfra

Doel van de Procedure Borgen Veilig Berijdbare Railinfra De procedure moet leiden tot een transparante beheersing van risico’s voor veilige berijdbaarheid, die kunnen ontstaan als gevolg van werkzaamheden aan of in de directe omgeving (naast, boven of onder) de railinfra tijdens alle fasen van een werk en bij indienststelling. L² Maatvoering kan buiten het traditioneleMeer lezen over “Borgen veilig berijdbare RailInfra”

Wissel Positionering Systeem (WPS)

Wissels in de railinfra zijn al tijden een veelbesproken onderwerp. Zijn het niet de bekende wisselstoringen, dan vriezen ze wel vast. Rail 1435 heeft een systeem ontwikkeld dat de theoretische punten zichtbaar maakt in het wissel. Het systeem is toepasbaar op elk wissel en zorgt ervoor dat een landmeter op veilige afstand het wissel kanMeer lezen over “Wissel Positionering Systeem (WPS)”

Joey Hensing

Vandaag is het de eerste werkdag van Joey Hensing. Hij is de uitdaging aangegaan als wervoorbereider / tekenaar. Binnen deze functie gaat Joey onder andere tekenwerkzaamheden verrichten op kantoor of locatie, en assisteren bij de uitvoering van metingen.


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

Geef een reactie